Ullerud Dyrepensjonat

Ullerud dyrepensjonat ligger landlig til på Aurskog, ca. 20 minutter fra Lillestrøm og 45 minutter fra Oslo. Pensjonatet har vært i drift siden 1993 og er et av de største pensjonatene i regionen. Ullerud dyrepensjonat er eid og drevet av familiene Torg-Hansen som har lang erfaring med hundehold. Eierne selv er ivrige hundekjørere og holder også flere egne jakthunder. Ullerud dyrepensjonat ønsker alle typer hunder og katter velkommen hele året. Under jul og påske har pensjonatet noe begrenset dekning, så det gjelder å bestille tidlig i disse periodene.

Fasilitetene ved Ullerud dyrepensjonat

Takket være at eierne selv er ivrige friluftsfolk som holder både jakt- og trekkhunder, har de bygd et anlegg som er meget imponerende. Selve anlegget ble totalt ombygd i 2014 og har alle tenkelige fasiliteter av beste kvalitet. Allerede ved ankomst til Ullerud dyrepensjonat forstår man at her får våre firbente venner noe utenom det vanlige. Hele 50 mål med inngjerdet område er på tilbud hos Ullerud dyrepensjonat. I tillegg er det flere “mindre” hundegårder på 15 mål, og en gård på 1 mål for mindre hunder og hunder som sliter med sosial angst, atferdsproblemer, alder eller av andre grunner ikke kan, eller ønsker, å sosialisere med de andre dyrene her.

Private rom for alle dyr

Ullerud dyrepensjonat, som kan ta imot opp til 60 hunder på en gang, tilbyr alle dyrene egne private rom med tette vegger mellom alle rom slik at dyrene ikke kan plage hverandre. Alle rommene kommer med egen privat luftegård som dyrene fritt kan benytte seg av døgnet rundt. Lukene ut til den private luftegården stenges kun om vinteren på nattestid og ved ekstreme værforhold. Alle rommene kommer med komfortabel seng, overvåkningskamera (som du som eier får tilgang til via pc eller smarttelefon) og vannbåren gulvvarme. Denne løsningen med vannbåren gulvvarme gjør at man kan stille inn temperaturen individuelt for hver hund. Det er tross alt stor forskjell på pelsen til en Jack Russell og en Husky.

Daglig rutine

Ved Ullerud dyrepensjonat starter dagen kl. 07.00 og alle hunder mottar ferskt vann og stell før de slippes ut i den passende luftegården. Alle hunder som trives best ute og har god oppførsel sammen med de andre hundene, har muligheten for å oppholde seg ute helt fram til kl.19.00 på kvelden. Hunder som ikke kan eller ikke ønsker å oppholde seg sammen med andre hunder, vil bli luftet opp til flere ganger i døgnet sammen med en av de ansatte. Alle hundene fores med kvalitetsfor fra leverandører som Yarrah Dog og Royal Canin. Om din hund har spesielle behov hva gjelder mat, er det bare å gi beskjed til betjeningen. Hunder fores opp til to ganger daglig på tidspunkt du som eier ønsker.

Kattepensjonat

Ullerud dyrepensjonat åpnet i 2008 sitt eget kattepensjonat. Pensjonatet ligger totalt adskilt fra hundepensjonatet og på det meste kan de innlosjere opp til 40 katter på samme tid. I likhet med hundene, har også kattene egne private rom med det de trenger av utstyr og klatremuligheter. Alle kattene har tilgang på sin egen luftegård og hver dag åpnes dørene til en åpen luftegård med tak, som er på hele 2 mål. Ullerud dyrepensjonat tilbyr også egne rom og luftegård beregnet på eldre katter og kattunger.

Kurs og dressur

I tillegg til pensjonat tilbyr Ullerud dyrepensjonat en rekke ulike kurs for hundeeiere. Både rene dressurkurs og kurs for hunder som trenger hjelp til atferdsforandring er på tilbud her. Kursene er selvsagt også åpne for kunder som ikke har hundene sine boende ved pensjonatet. For hunder med atferdsproblemer anbefales det lengre opphold og disse kan bestilles til redusert pris utenfor høysesong. Ullerud dyrepensjonat har også avtale med lokale hoteller slik at eiere kan delta aktivt i deler av treningen.