Hvilket dyr passer til din familie?

Et kjæledyr kan tilføre familielivet enormt mye glede, men uansett hvilket dyr man velger innebærer det arbeid, ansvar og kostnader. Dette er alle faktorer man bør tenke nøye gjennom før man går til det steget og skaffer seg et kjæledyr. Det hele kan virke meget forlokkende og hvem ønsker vel ikke å komme hjem til en hund som hopper av glede så snart de hører man setter nøkkelen i døren? Enn så koselig det hele kan virke når man sitter og drømmer seg bort, er det viktig at man tenker seg nøye om. Er man heldig kan et kjæledyr være med en de neste 10-15 årene. Vet du hvor du er, eller hva du gjør, om 15 år?

Hvilket dyr bør man velge

En smart plass å starte er ved å se på egne boforhold. Hvilket type dyr har man fysisk plass til? Bor man i en liten leilighet er nok ikke en Great dane det man bør gå for. Hvor har du planer om å bo de neste årene? Bor du landlig og flott nå, men har planer om å flytte til byen, eller du er usikker på om jobben gjør at du må flytte på deg, kan det være lurt å avvente kjæledyr en periode, eller velge et lite dyr som bor i bur.

Jobb og familieliv

Vi vet alle at hverdagen i perioder krever mye av oss. Har man en jobb med mye stress og lange arbeidsdager, eller unger som er aktive på fritiden med sport, dans og korps, bør man tenke godt over hvor mye tid man har til et kjæledyr. Om man sjelden er ferdig med dagens gjøremål før sent på ettermiddagen eller tidlig kveld, er ikke en hund riktig dyr for deg. En hund krever mye mosjon og oppmerksomhet. For alle som strever med å ha nok timer i døgnet kan en katt være et flott kjæledyr. En katt er langt mer selvstendig enn en hund, men den er fortsatt meget mottakelig for menneskelig oppmerksomhet. Travle mennesker og katt går ofte godt overens da de begge bare tilbyr den andre parten kos og oppmerksomhet når det passer dem selv å gjøre så.

Aktive mennesker med mye fritid

Er du av de heldige som har en jobb der du styrer dine egne timer, eller du er et av disse supermenneskene som bare trenger fire timer søvn og alltid har nok overskudd til deg selv og resten av nabolaget? Vel, da kan det være at en hund er det perfekte kjæledyret for deg. De aller fleste hunderaser elsker oppmerksomhet og aktivitet. En hund er aldri vanskelig å be med ut på tur og de holder det gjerne gående i timesvis. Fordelen med en hund er også at de klarer seg meget godt alene hjemme i buret sitt dersom de har fått en god løpetur først. En utslitt hund kan lett sove åtte til ti timer i strekk og når du kommer hjem har den all mulig energi og kjærlighet å vise deg.

Den sosiale typen

Er du av typen som aldri sier nei når sjefen spør deg om å jobbe overtid, eller når venner ringer til alle døgnets tider og vil ha deg med ut på byen eller på kafe? Om du fortsatt ønsker at noen skal ønske deg velkommen hjem er det mer enn bare en type dyr du kan velge. Du har kanskje ikke tenk over det, men det finnes en lang rekke kjæledyr som lever hele sine liv i bur og de er happy med det. Fugler, hamster og reptiler for å nevne noen, kan leve hele sine liv i bur og når du trenger litt kos eller oppmerksomhet, sitter de bare og venter på deg.