Gol Dyrepensjonat

Gol Hundepensjonat er et offentlig godkjent dyrepensjonat for hund, som holder til i en stille og rolig fjellbygd med lite naboer og flott, åpen natur. Pensjonatet innehar alle nødvendige godkjenninger fra Mattilsynet og følger ellers alle pålagte rutiner for trygt hundehold.

Beliggenhet

Gol dyrepensjonat ligger fredelig til på en stor gård på Gol, ca. 13 km fra Gol sentrum. Gården, som i generasjoner har holdt dyr, er i dag bygd om til et topp moderne dyrepensjonat. Fra Gol sentrum følger man enkelt RV 52 opp til gården. Underveis er det hele veien skiltet med avstand til pensjonatet.

Om pensjonat

Gol dyrepensjonat åpnet sine dører i mai 2011 og er eid og drevet av ekteparet Turid og Geir Harstein. Før gården ble omgjort til dyrepensjonat, var det Turids bestefar som drev gården. Etter at bestefaren gikk bort bestemte Turid og Geir, som begge har lang erfaring med hundehold, at de skulle overta gården og åpne dyrepensjonat i den lille bygda. Ekteparet har begge holdt hund hele sitt liv og har lang erfaring med ulike raser. Geir er blant annet en ivrig hundekjører og holder selv 12 Huskyer. Turid på sin side, er utdannet pedagog, men har jobbet ved kennel i Oslo-området i over 12 år. Da de åpnet dørene til Gol dyrepensjonat, hadde de en begrensning på 23 hunder, men allerede etter 4 års drift var pågangen så stor at de så seg nødt til å utvide anlegget, slik at de nå kan innlosjere 55 hunder på det meste. Anlegget ligger flott til og alle hundene har tilgang på enorme utearealer til lek og sosialisering. Totalt har Gol dyrepensjonat hele 6 ulike inngjerdede områder. Så her er godt med plass til alle raser og selv hunder med atferdsproblemer er hjertelig velkommen.

Jobber bare med hund

Ved Gol dyrepensjonat er det kun hunder som innlosjeres. Dette er et bevisst valg eierne har gjort for å kunne tilby et så godt opphold som mulig til sine gjester. Det at de bare fokuserer på hunder, gjør også sitt til at de tre ansatte har inngående kunnskap om mange ulike raser.

Tjenester

Gol dyrepensjonat ønsker å tilby mer enn bare innlosjering for sine gjester. De har derfor et utstrakt tilbud som inkluderer både vask, stell, dressurtrening, atferdstrening og fysioterapi. I samarbeid med andre lokale dyrepensjonat og dyrlege, har Gol Dyrepensjonat satt sammen et unikt tilbud for alle hunder som trenger opptrening etter benbrudd eller andre skader. Hunder som har atferdsproblemer, eller som har opplevd en traumatisk hendelse og ikke lengre føler seg trygg rundt andre hunder, tilbys også et eget opplegg. Her bruker de ansatte all sin kunnskap og andre hunder som er godt vant med å hjelpe andre hunder i behandlingen. Under lavsesong tilbyr pensjonatet reduserte priser til alle hunder som trenger hjelp med atferd, opptrening eller sosial tilpasning. Dette er arbeid som gjerne tar litt tid og opphold på 2-4 uker er ikke uvanlig. I løpet av slike lange opphold, oppfordres også eieren selv til å delta i treningen så ofte de har mulighet til det.

Sikkerhet

Gol dyrepensjonat er et relativt ungt pensjonat, men de ansatte har lang erfaring og alle godkjenninger fra Mattilsynet er på plass. Dermed kan du som kunde og hundeeier føle deg trygg på at din firbente venn er sikret et trygt opphold. Alle hunder er innlosjert i romslige private avlukk og har tilgang på store utearealer mer enn 12 timer av døgnet. Hele området er inngjerdet og overvåkningskamera er montert i alle private avlukk. Om du som kunde ønsker å holde et øye med hunden din, kan du via egen pålogging få tilgang til kameraet som er plassert i luftegården og din hunds eget avlukke.